Jelenlegi hely

Idén is megrendezik a Vándorcsizma Néptáncfesztivált

/ Töttösi Gergő /
tottosi.gergo képe
Kitűzték a XVII. Vándorcsizma Néptáncfesztivál dátumát. A fesztivál idén 17. alkalommal várja szeretettel a magyar néptánc és népi hagyományok iránt érdeklődőket Medgyesen.
Felvonulás a tavalyi rendezvényenNéptáncelőadás a XVI. Vándorcsizmán

A hivatalos megnyitó a korábbi rendezvényekhez hasonlóan, táncfelvonulással indul 2019. május 18-án, melyet a meghívott néptánccsoportok bemutatkozása követ. A hagyományőrzéshez híven, ezúttal is a Greweln Parkban várják kedves vendégeiket az esemény szervezői, a Medgyesi MADISZ, a Szeben Megyei RMDSZ és a Gyöngyvirág Néptánccsoport.

A rendezvényt idén sem kizárólag a népi tánchagyományokra korlátozzák, a program összeállításában igyekszenek minél színesebb programokkal szolgálni. Így kapnak majd helyet többek között baranta- és íjászbemutatók. Nem felejtkeznek meg továbbá a gyerekekről sem, számukra játszóházzal és kézműves tevékenységekkel készülnek. A megrendezésre kerülő vásárban helyet kapnak majd a tradicionális és a helyi termékek, míg a magyar konyha ismerői ismét összemérhetik tudásukat a gulyásfőző versenyen.

Este a néptánccsoportok fellépését követően ingyenes koncerten vehetnek majd részt az idelátogatók, melyet követően táncházzal zárják a fesztivált.