Jelenlegi hely

Ifjúsági foglalkozás Szentmihályon

/ Virág Attila /
virag.attila képe
„Az ifjúsági közösségfejlesztés fontos eszköz a fiatalok közösségi identitásának előmozdításához, képességeinek és készségeinek fejlesztéséhez. Fontos a közösség céljainak meghatározása, és a szabadidő hasznos, közös eltöltése. A siker kulcsa a motiváló és összetartó erő meghatározása és tudni kell azt is, mi az, amiben a fiatalok leginkább örömüket lelik.”
Ismerkedő játékValami változott a csoportbanJátékszabály magyarázásIdegselyt

Ifjúsági közösségfejlesztő foglalkozást indítottunk Szentmihályon az általános iskolás felső tagozatos diákok, és az ifjúsági klub bevonásával. A foglalkozásokon olyan játékokat játszunk, melyek hozzásegítik a fiatalokat az ön-, és társismeret, az önkifejezés erősítéséhez, a csapatmunka, továbbá az asszociációs, kommunikációs és logikai készségek fejlesztéséhez. De mindennél fontosabb a szórakozás és a játszva tanulás! A foglalkozásokon olyan játékokat alkalmazunk, mint az Idegsejt, a Szamuráj, vagy a Maffia. Ezek a játékok elsősorban szórakoztatóak, a fejlesztő hatás pedig rejtve marad, így a fiatalok szívesen vesznek részt a foglalkozásokon, és térnek vissza alkalomról alkalomra.

A téli időszakban a rendezvényeket a szentmihályi kultúrházban tartjuk meg, tavasztól azonban, ha az idő engedi, szabadtéri foglalkozásokat is tervezünk, ahol a máshol sikerrel bemutatott métát is kipróbáljuk.