Jelenlegi hely

II. Szolyvai Szüreti Mulatság és I. Szolyvai Magyar Bál

/ Fekete Krisztián /
fekete.krisztian képe
A Kárpátaljai Magyarok Kulturális Szövetségének (KMKSZ) idén ősszel megalakult Szolyvai Alapszervezete 2018. november 9-én szüreti mulatságot, kézműves foglalkozást és táncházat szervezett. A rendezvénysorozatot az I. Szolyvai Magyar Bál zárta, melynek fővédnöke Buhajla József, Magyarország Ungvári Főkonzulja volt.
II. Szolyvai Szüreti Mulatság és I. Szolyvai Magyar BálII. Szolyvai Szüreti Mulatság és I. Szolyvai Magyar BálII. Szolyvai Szüreti Mulatság és I. Szolyvai Magyar BálII. Szolyvai Szüreti Mulatság és I. Szolyvai Magyar Bál

A Szüreti Mulatság résztvevőit Kuti László első beosztott konzul, Dr. Zalatnay István a Budapesti Református Erdélyi Gyülekezet vezető lelkésze, Gulácsy Géza a KMKSZ alelnöke és Kis András a Szolyvai Alapszervezet elnöke köszöntötte. A köszöntőket követően ünnepi műsorszámot adtak elő a szolyvai magyar óvodás és iskolás gyerekek, amit a Beregszászi Rezeda Néptáncegyüttes műsora követett. A mulatság végén Pap Viktória Őszölő kézműves foglalkozása zárta, amelyen a gyermekek Ősztündért készíthettek nemezeléssel.

Az I. Szolyvai Magyar Bálon több mint 60 ember vett részt. A köszöntőket követően helyi, illetve magyarországi előadók zenei műsorát élvezhette a bálozó közönség, Fekete Krisztián a Petőfi Sándor Program ösztöndíjasának szervezésében. Az ünnepi vacsorát Retro-táncmulatság zárta.

A KMKSZ Szolyvai Alapszervezet elnöksége ezúton is szeretné megköszönni - Buhajla József Magyarország Ungvári Főkonzulátusa, Pavlo Hanynets a Sanatorium Kvitka Polonyny igazgatója, Pál Katalin a Hagyományok Háza Hálózat Kárpátaljai szervezetének vezetője, Páscsenkó Vitálij és családja, Bartos József festőművész - a támogatóknak a támogatást és a szervezőknek a segítséget, akiknek a közreműködésével megvalósulhatott ez a rendezvény.