Jelenlegi hely

Itt a Farsang

Áll a bál a „Téglásban”

/ Virág Ádám /
virag.adam2023 képe
A dévai Téglás Gábor Elméleti Líceum diáktanácsa Farsangi bált szervezett az 5-12. osztályos diákoknak. A felsőbb éves farsangot a Hauer Erich Diáktanács szervezte, és valósította meg az iskolai több éves hagyományainak megfelelően.
Farsang a Téglás Gábor Elméleti Líceumban, 2024 februárKözös tánc a farsangi mulatságonFarsangi játék és táncAz eredményhirdetés

A diákszervezők részéről Lengyel Ágnessel, és Orosz Péter Zsolttal beszélgettünk a rendezvényt követően. A programokat kreatív módon, és nagy lelkesedéssel előkészítő diákok a kisebbeknek, és nagyobbaknak is színes, mozgásos és vicces feladatokat állított össze.

Az első említett feladat az ugrókötél játék volt, ami a mozgásra, sportra, és egészséges testmozgás fontosságára helyezte a hangsúlyt. Az osztályokban előzetesen kivágott és elrejtett puzzle darabok kellett megkeresniük a diákoknak. A megtalált puzzle darabokért fejenként cukorkát kaptak.

A feladatokat követően egy akadálypályát is készítettek, a pálya teljesítését cérnahuzalok akadályozták, amihez nem volt szabad hozzáérni. Úgy kellett végig menni az úgynevezett vaklabirintuson, hogy a szemüket bekötött személyeknek a többi tag segítségére, és irányítására volt szükség. 

Egy asztal mind a kettő végén 11 poharat helyeztek el, ahová be kellett dobni egy ping-pong labdát. Az a csapat nyerte a játékot, amely a leghamarabb kiürítette az üdítőitallal telített poharakat. A farsangi mulatság jelmez versenyének  fődíját Kakasi Emese Imola 6. osztályos diák nyerte. A 9-10. osztályos fiúk 7-8 fő részvételével politikai paródiajelenettel szórakoztatták a nagyérdeműt. Az előadók közül első helyezett a paródiát előadó fiúcsapat volt, második az ötödik osztály, harmadik helyezett a diáktanács produkciója. A zsűrit Oprisa Melinda óvodapedagógus, Michi Annamaria angol tanárnő és Hălălău Cristian 11. osztályos diák alkotta. A közös tánchoz néhány pedagógus és zsűritag is csatlakozott, megörvendeztetve a szülőket, hozzátartozókat.