Jelenlegi hely

izsak.zoltan

2019.03.17.
Verseci magyar nyelv ápolók csoportja
A verseci régió megmozdulása, amely példa értékű lehet, és kell, hogy legyen a jövőre.
2018.12.02.
Istentisztelet
Nagy nap lett december 1. a Bánáti városban hiszen, hosszú idő után, újra volt református istentisztelet a Petőfi Sándor Kultúregyesület szervezésében.
2018.11.11.
Mátyás király
A szabadkai székhelyű Kossa János Magyar Nyelvművelő Egyesület és Olvasókör tartott előadást három Bánáti településen, Ürményházán, Versecen és Udvarszálláson az elmúlt hétvégén.
2018.10.29.
Halottak napjától Virágvasárnapig
Már a cím is egy sok tartalmat megélt és átélt darabra utal, de ahogy azt a négy lelkes és profi színészi játéka keltette életre, örökre beivódik a néző elméjébe.
2018.10.16.
Szakács a versenyről
Ennek minden szava igaz is volt a múlt hétvégén megtartott székelykevei magyar konyha napokon. A falu központja teljesen megtelt a főzőkkel és kóstolókkal egyaránt. A témaválasztás egyéni, hiszen a magyar szájíznek is annyi féléje van, mint tánca....
2018.10.08.
Dal tanulás
A Dél-bánáti város régi méltósága és magyarsága megmaradt, csak a létszámuk apad nagy ütemben. De a fennmaradás akarása, vágya egy lelkes közeget táplál, így nem rendkívüli egy-egy bál, találkozó, ünneplés sem.
2018.09.07.
A Petőfi Program keretein belül, idén 7 fő kezdte meg a szolgálatot, amely az ottani magyarság bekapcsolását hívatott folytatni az elmúlt évek történéseihez hasonlóan.