Jelenlegi hely

Játékdélután Muzslyán

/ Szabó Bernadette /
szabo.bernadette képe
Október 21-én a muzslyai Emmausz Kollégium tornatermében több, mint 50 cserkész gyűlt össze az erzsébetlaki, muzslyai, szentmihályi és udvarnoki csapatokból a Játékdélutánra. A cél, azaz a jó hangulat, ismerkedés, közösségi lét a játékok által valósult meg.
Ismerkedős játékFogócskaSülnek a kenyerek játékBagoly-egér játék

A muzslyai Emmausz Kollégium adott otthont a környező cserkészcsapatok nagy játék-délutánjának október 21-én. Már javában zajlik az iskolai év, elkezdődtek a rendszeres foglalkozások, így jöhetett egy újabb kaland. „A cserkész vidám és meggondolt” cserkésztörvény adta célját és jelmondatát a rendezvénynek, amelyen több, mint 50 cserkész fordult meg - újoncok, kiscserkészek, cserkészek, roverek és felnőttek egyaránt.

A helyi őrsvezetőkkel, csapatvezetővel, azaz Szarvák Ceciliával, illetve Stojan atyával készítettük elő a rendezvényt, és izgatottan vártuk az erzsébetlaki, szentmihályi és udvarnoki csapatok érkezését.

A négy csapat csatakiáltással jelezte, hogy megérkezett, illetve köszöntötte a többieket. Ezt rövid bemutatkozás és eligazítás követte. Tekintve, hogy a cserkészek nem ismerték egymást mind, ismerkedős játékokkal indult a program, kezdetben kiscsoportosan, majd bővítve azokat. A hangulat emelkedésével helyet kaptak a jól ismert fogócskák, labdajátékok, illetve azok tömérdek szabályainak válfajai is életbe léptek. A négy órás programot, a „Daltól hangos” cserkészdal tanulása, majd az elbúcsúzás zárta.

Mindenki vidáman távozott, mi, vezetők pedig átgondoltuk: lesz még ilyen közös program!