Jelenlegi hely

"Játszani kéne újra, játszani kéne végre!" - A Virrantó Játszómobil Segesváron és környékén

/ Ferencz Orsolya /
ferencz.orsolya képe
2016. április 14-16-ig a Virrantó Játszómobil Segesvárra és környékére is ellátogatott. Az első nap helyszíne a Segesvári Általános Iskola, második nap Nagykend és Balavásár, míg a harmadik napon Székelykeresztúr volt.

Interaktív mobil játszóház foglalkozásain vehettek részt a 3 és 11 év közötti óvódások, iskolások. Fejlesztő játékok, interaktív társasjátékok, színes könyvek, logikai játékok, intelligens gyurmák tárháza várta a gyermekeket Segesváron, Nagykenden, Balavásáron és Székelykeresztúron. Csillogó szemek, széles mosoly és öröm volt a gyermekek arcán, akik egy rövid időre egy csodavilágba csöppentek bele. A Virrantó Játszómobil előadói, kitalálói is örömmel fogadták a diákokat, és örültek, hogy aktív, énekelni szerető gyermekekkel találkoztak, és kihangsúlyozták a pedagógusok eredményes munkáját is. 

A foglalkozások 3 helyszínen - a játszóházban, előtte és egy külön helyszínen - folytak, a gyermekek mindegyiket végigjárták. A harmadik helyszínen táncolhattak, énekelhettek a egy oktató vezetésével.

A Sokoldalú gyerekek közül mindenkit más-más érdekelt. Kinek a könyvek voltak vonzóak, másoknak a mágneses építő játékok, legók, autók, színezők, színes nyomdák. Voltak gyermekek, akik kipirult arccal a táncról érkezve könyvre vágytak, és a játékbirodalom kellős közepén tudtak elmélyülni a mesék olvasásába. Öröm volt nekünk is játszani, újból gyermeknek lenni!

"Játszani kéne újra, játszani kéne végre!
És elfeledni mindent, ami rossz!
Játszani kéne újra, nevetve futni a porba,
és elfeledni minden bánatot!" (dal: Kisvárdai József "Kisi")