Jelenlegi hely

Karácsonyi Ünnepség a Bécsi Magyar Iskolában

/ Bedőcs Krisztina /
bedocs.krisztina képe
2015. december 19-én tartotta a Bécsi Magyar Iskola a karácsonyi ünnepségét, ami egyben a 2015-ös év utolsó összejövetele is volt.

Az eseményre nagy szeretettel készültek az iskola tanárai és a gyermekek szülei is. Közös előkészületként együtt készítették a szendvicseket és frissítőket, hogy a kezdés időpontjakor már terített asztal várja az érkezőket.

Az iskola tanulói A didergő király című előadással és versmondással is készültek a jeles alkalomra, amelyet a szülők és kisebb-nagyobb testvérek is hatalmas lelkesedéssel fogadtak. Érdekesség, hogy a színdarab néhány kis színésze a „való életben” alapvetően németül kommunikál, a szerepüket és a magyar szöveget ennek ellenére tökéletesen tartották. 

A Karácsonyi Játék előtt és után különböző állomások várták a gyerkőcöket, ahol kedvükre kiélhették kreativitásukat. Ezeken többek között gyertyadíszítéssel és karácsonyfadísz-készítéssel foglalkozhattak kicsik és nagyok, de természetesen a közös mézeskalács készítés sem maradhatott el. Ezzel egy időben a Bécsi Magyar Otthon jásztó szobájában Lengyel Ferenc, a Bécsi Magyar Iskola történelemtanára olvasott fel magyar meséket a gyerekeknek. A „Kiskarácsony, Nagykarácsony” közös eléneklése után a rendezvény zárásaként Dr. Szabó András klarinét művész előadását élvezhették tanárok, szülők, gyerekek.