Jelenlegi hely

Karácsonyi barkácsműhely Brassóban

Brassó II. Református Egyházközség rendezvénye gyermekeknek

/ Simon Andrea Edit /
simon.andrea.edit képe
A Brassó II. Református Egyházközségben a karácsonyi barkácsműhelybe 2023. december 13-án délutánra hívtuk, és vártuk a gyermekeket.
MézeskalácsokMindenki szorgoskodikMézeskalács díszítéseKészülnek a karácsonyfák

A jeles napra sokan eljöttek, hogy a gyülekezeti Nőszövetség tagjai által megsütött mézeskalácsokat szépen kidíszítsék. Voltak kicsik, és nagyok, sok-sok szorgos kéz. Miklósi Zsófia tiszteletes asszony irányításával kezdődött a munka. Ő mutatta be a mézeskalács díszítésének technikáját. A tiszteletes asszony arra is gondolt, ha túl sokan leszünk, egyszerre nem tud majd mindenki mézeskalácsot díszíteni. Nagy örömünkre ez így is történt. 

Amíg a szorgos kezek munkálkodtak, volt idő arra is, hogy vidám történetekkel, énekszóval hangolódjunk a meghitt ünnepre. Beszélgettünk, vajon kinek miért fontos a Karácsony? Ki hogyan ünnepel? Brassóban ki hozza az ajándékot? A Jézuska, vagy az angyal? 

Ezért aztán a mézeskalácsok mellett készültek szebbnél szebb mini karácsonyfák is, melynek alapanyaga a kartonpapír, illetve a színes fonal volt. Fonallal vonták be körkörösen az előre kivágott karton fenyőformát, és az így elkészült fákat utána gyöngyökkel, kisebb figurákkal ki is díszítették. Az egyórásra tervezett esemény végül olyan jól sikerült, hogy este 6 óra után mentek el az utolsó gyerekek. A rendezvény nagyon jól sikerült, örömömre szolgál, hogy részese lehettem.