Jelenlegi hely

Karácsonyi műsor, ajándékozás és vacsora

Németországi támogatók látogatása Zsobokon

/ Simon Luca Eszter /
simon.luca.eszter képe
December 15. estéje igen eseménydúsan telt Zsobokon. Este 6 órától a németországi támogatók tiszteletére az 5-8. osztályos tanulók karácsonyi műsort adtak elő, majd az ajándékok kiosztása után a vendégekkel együtt a felnőttek közös vacsorája következett.
IstentiszteletAngyali énekItt jártak az angyalkákVacsorához készen

Minden évben december közepe felé nagy a sürgés-forgás Zsobokon: ekkor látogatnak el az otthonba a németországi támogatók. Az iskolában az 5-8. osztályosok már november vége óta próbálják a karácsonyi műsort a nagy napra. Az esemény közeledtével mindenki egyre izgatottabb. Mindennap csak ezt hallani: „Jönnek a támogatók Németországból!” A gyermekek már alig várják őket.

Az esemény december 15-én, pénteken este 6 órától Gáll Sándor kancellár igehirdetésével vette kezdetét. A rövid áhitatot követte az 5-8. osztályos tanulók karácsonyi műsora. Az előadásban magyar énekek mellett a vendégek tiszteletére német dalok is elhangzottak. Az előadott történet egy szegény, beteg asszony szentestei várakozását mutatta be, aki csak várja, várja Jézust, aki megígérte, hogy meglátogatja őt aznap. Ezen a napon sok vendég megfordul nála: szegény gyermekek, családok, betegek, kántálók... Az özvegyasszony mindenkivel kedves, behívja őket, ad nekik enni, inni, sőt még meg is ajándékozza őket. Maga Jézus azonban csak nem kopogtat be hozzá. Az asszony a nap végén persze rájön az igazságra: Jézus őt ma többször is meglátogatta!

Angyali ének  Német támogatók

„Mert éheztem és ennem adtatok; szomjúhoztam és innom adtatok; jövevény voltam és befogadtatok engem; Mezítelen voltam és megruháztatok; beteg voltam és meglátogattatok; fogoly voltam és eljöttetek hozzám.” (Máté 25;35-36)

Ezt az elgondolkodtató és igényes előadást Banto Evodia-Ildikó és Pap Ágnes tanárnők álmodták színpadra, és tanították be a gyerekeknek.

A megható műsor után kiosztották a német támogatók karácsonyi ajándékait. Több mint 80 csomagot hoztak az otthon lakóinak. Az összes zsoboki gyermek kapott egy dobozt, amelyben édesség, tisztálkodási szerek, játékok és egyéb apróságok voltak.

A templomi eseményeket végül közös adventi énekkel zártuk. De ezzel az este még nem ért véget! A gyermekek az Otthonban finom vacsorát kaptak, a dolgozók, a németországi és zsoboki vendégek pedig a Gyülekezeti teremben vehettek részt egy ünnepi vacsorán.

Az együttlét áldott, ünnephez méltó hangulatban telt, mely egészen hajnalig tartott. 

 Ajándékosztás  Mindenki egészségére