Jelenlegi hely

Karácsonyi műsor Hidaskürtön

/ Luzsicza Fanni Eszter /
luzsicza.fanni.eszter képe
Az adventi hetek alatt a karácsonyi készülődés hangulata járta át a hidaskürti alapiskolát, hiszen évről-évre hagyomány, hogy a diákok karácsonyi műsorral örvendeztetik meg szüleiket az ünnepek előtt.
Néptáncos gyerekek Hidaskürtön Néptáncos gyerekek Hidaskürtön Néptáncos gyerekek Hidaskürtön Néptáncos gyerekek Hidaskürtön

Idén december 18-án került sor a gyerekek karácsonyi műsorára, amelyet a helyi kultúrházban adtak elő. Papp László igazgató köszöntő szavai után egymás után léptek fel az osztályok egy-egy kis előadással. Az iskola énekkara és a hagyományőrző szakkör tanulói mellett a néptáncos diákjaimmal is előadtunk egy rövidebb néptáncos összeállítást. Zsolczer Csilla korábbi Petőfi Sándor ösztöndíjas kezdte el a néptáncoktatást Hidaskürtön az alapiskolában és az óvodában, ezt a munkát tudtam tovább folytatni szeptembertől. A gyerekek lelkesedése nem múlt el, hanem a nagyobbak mellé első osztályos diákok is csatlakoztak. A hidaskürti önkormányzat és a szülők támogatásából idén új viseletet is tudott az iskola varratni, hogy a kisebb néptáncos gyerekek is büszkén viselhessék a fellépések során. A karácsonyi műsor után tavasszal egy anyák napi előadásra fogunk készülni.