Jelenlegi hely

Karácsony Magyarlapádon

/ Tóth-Bóna Boglárka /
toth.bona.boglarka képe
A helyiek 2022.12.18-án a szokásos templomozás után, a lenti csűrbe rendezték meg az idei karácsonyi vásárt, azzal a céllal, hogy a falubeliek közösen hangolódhassanak a szeretet ünnepére.

Színesebbnél színesebb előadásokkal tették még meghittebbé az alkalmat. Felléptek a helyi iskola tanulói, a Bethlen Gábor Kollégium Énekkara és nem utolsó sorban a táncosok is. Az előadásra létrehozott koreográfia úgy lett megalkotva, hogy az óvodásoktól kezdve a nyolcadikos korosztályig mindenki megmutathassa, hogy mennyit fejlődött a fél év alatt. A produktumot a nagyenyedi Petőfi Programos munkatársammal közösen alkottuk meg.

A magyarlapádi táncok mellett, helyi gyermekjátékok is megjelentek a koreográfiában. Az óvodások és az iskolások tánca között a "Krisztus urunknak áldott születésén" című kántálás hangzott el a gyermekektől. Úgy vélem a legmeghatóbb része az előadásnak az volt, amikor közösen együtt mondták el a már régen hallott köszöntőt. A tánc alatt, élő zenét hallhattunk, amelyet ezúttal is köszönünk a Csegely zenekarnak.