Jelenlegi hely

Keresztút a Boli-barlangnál

Nagyböjt utolsó napjaiban

/ Szalai Luca /
szalai.luca képe
A Nagyböjt utolsó napjaihoz érkezvén az eddigi hetekhez hasonlóan keresztúton vettek részt a petrozsényi Jézus Szíve gyermekotthon lakói. Március 28-án azonban nem a megszokott helyszínen, a petrozsényi katolikus templomban emlékeztek meg Jézus szenvedéséről, hanem a festői szépségű Boli-barlangban készültek föl a kereszténység legnagyobb ünnepére.
Keresztút a Boli-barlangbanBoli-barlangKeresztút a Boli-barlangbanBoli-barlang

Csatlakoztak hozzájuk a Dévai Szent Ferenc Alapítvány más otthonaiban lakó gyerekek és nevelők is; Kisiratosról, Szászvárosból, Déváról, Torockóról, Gyulafehérvárról és Zsombolyáról is sokan útra keltek, hogy a Zsil-völgyében töltsék Nagyszerda délelőttjét. A mintegy százötven fős csapat a Boli-barlang bejáratától annak végéig keresztutat járt, majd szentmisén vett részt, melyen Csaba testvér két üzenetet osztott meg az egybegyűltekkel: fölhívta arra a figyelmet, hogy mások bűne senkit sem jogosít fel a bűn elkövetésére, valamint, hogy ha valaki segítséget nyújt, fogadjuk el azt, még ha az illető kisebb vagy gyengébb is nálunk.

 

 

 

 

 

 

 

A barlangban jó másfél órát töltő gyerekek többsége és a felnőttek is örültek, mikor a felszínre érve meleg tea és ebéd várta őket, melyet a petrozsényi gyermekotthon szakácsnői készítettek, és amiből mindenki, így a távolról érkezett vendégek is jóllakhattak.