Jelenlegi hely

Kezdj okosan! Vállalkozz!

/ Pathó Marianna /
patho.marianna képe
2015. szeptember 18. és 21. között a Via Nova Ifjúsági csoport szervezésében, Ipolyságon sikeres magyar vállalkozók és neves szakemberek előadásait hallgathatták meg a résztvevők. A program fővédnöke Czimbalmosné Molnár Éva nagykövet asszony volt.

A rendezvény címe magában hordozza a szervező csapat legfőbb szándékát és célját: a felvidéki fiatalság bátorítását, hogy saját álmait szülőföldjén megvalósítva, találja meg a boldoguláshoz vezető utat.

Az előadásokat meghallgató résztvevők felvidéki kötődésű vállalkozók, cégalapítók személyes történetének megismerésével és tanácsaikkal gazdagodva tervezhetik tovább saját ötleteik megvalósítását. Néveri Varagya Szilvia, az a Primage Kft. vezetőjének előadásából PR és kommunikációs ismereteket szerezhettek. Papp Vargha Katalin - a nemrégiben a Great Taste Awards elismerésében részesült - Chocomaze ötletgazdája és tulajdonosa a sikeres vállalkozás kiépítéséhez vezető út buktatóiról és örömeiről mesélt. A felvidéki körökben sokak által ismert Kaprinay Zoltán, a Bónus Brigád alapítója előadásában tapasztalatai, élményei megosztása mellett az újrakezdésben rejlő erőt és lehetőségeket hangsúlyozta, amit minden vállalkozónak érdemes szem előtt tartania.

A program második napján a Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány vállalkozásindítási workshopot tartott.  Ezt követően Varjú János agrármérnök több évtizedes szakmai tapasztalataira támaszkodva pályázatírásról, közbeszerzésekről és lobbizásról tartott - kiváló realitásérzékéről is tanúbizonyságot tévő - előadást. A napot Lakatos Gergely, a Panyolai Szilvórium Kft. igazgatója zárta, aki cége történetén keresztül mutatta be hogyan lehet egy jó ötletből megfelelő szaktudással és hatékonysággal nagy profitot termelő céget építeni.

A gondolatébresztő és kapcsolatépítésre is kiválóan alkalmas rendezvény - egy programsorozat részeként - második alkalommal került megrendezésre Felvidéken.