Jelenlegi hely

"Ki mit tud?" Kopácson

/ Mandácskó Eszter /
mandacsko.eszter képe
Kopácson immáron ötödik alkalommal került megrendezésre a Horvátországi Magyarok Ifjúsági Közössége (HMIK) által, a "Ki mit tud?" verseny. A vetélkedés fellépői között köszönthettük a kopácsi óvodásokat, általános iskolás bátor énekeseket, szavalókat, zenészeket, valamint az idősebb generációt képviselő színjátszókat.
kopácskopácskopácskopács

Április 17-én megtelt a kopácsi kultúrház a környékbeli települések lakóival és a "Ki mit tud?" fellépőivel, akik a legkülönbözőbb produkciókkal neveztek be és szórakoztatták a megjelenteket.

A kopácsi óvodások "Klasszikus jövőkép" címmel adták elő produkciójukat, ők állandó visszatérői az eseménynek. Novácski Lana, Kovács Noémi párosan, Fábián Elena egyedül mutatta be énektudását. Novácski Dáliától Szabó Lőrinc, Vlahek Dunjától Kosztolányi Dezső egyik versét hallhattuk. Vajda Márk gitározott, végül a csúzai Pódium Irodalmi Színpad két tagja, Farkas Marianna és Sipos Tobiasz mutatott be "Jeleneteket egy házasságból".

A csúzai Pódium Irodalmi Színpad színészei

A zsűriben Sipos Krisztina, a Horvátországi Magyarok Ifjúsági Közösségének (HMIK) alelnöke, Micheli Tünde, az Új Magyar Képes Újság főszerkesztője és jómagam kaptam helyet.

A zsűri

A versenyszámok megnézése, meghallgatása után nehéz dolgunk volt zsűritársaimmal. Különböző műfajú produkciók közül kellett egy nyertes kiválasztanunk, azonban a tervezett egy díjazottból kettő lett. Vlahek Dunja és Vajda Márk osztozhatott az első helyezésen.

A nézők is leadhatták voksukat egy, a tetszésüket leginkább elnyerő produkcióra. A szavazatok összeszámlálása után a közönségdíjat a kopácsi óvodások vihették el.

Közönség

Galéria megtekinthető ITT.