Jelenlegi hely

Kiállítás nyílt a hertelendyfalvi gyerekek rajzaiból

/ Gráf Dóra /
graf.dora képe
Harminc általános iskolás és óvodás gyermek rajzaiból nyílt kiállítás a Tamási Áron Székely-Magyar Művelődési Egyesületben, a dél-bánáti Hertelendyfalván.
Kiállítás nyílt a hertelendyfalvi gyermekek rajzaibólKiállítás nyílt a hertelendyfalvi gyermekek rajzaibólRajzszakkör a hertelendyfalvi Tamási Áron Székely-Magyar Művelődési EgyesületbenRajzszakkör a hertelendyfalvi Tamási Áron Székely-Magyar Művelődési Egyesületben

 

Októberben indítottam el egy rajzszakkört az egyesületben, ahol aztán az év során hetente összegyűltünk a képzőművészet iránt érdeklődő gyerekekkel. A célom az volt, hogy fejlesszem a gyerekek kompozíciós és színkezelési készségét, és sikerélményt nyújtsak számukra azáltal, hogy megtapasztalhatják az alkotás örömét. Igyekeztem minél többféle technikával megismertetni őket, hogy mindenki megtalálja a számára legmegfelelőbb kifejezési módot.

A rajzszakkörön készült rajzok mellett kiállítottunk egy válogatást a hertelendyfalvi Református Keresztyén Óvodában készült alkotások közül is. Az év során rendszeresen jártam segíteni az óvodába, ahol – a magyar nyelv gyakorlása mellett – Balog Hajnalka óvónővel nagy hangsúlyt fektettünk a kézműveskedésre is.

A hertelendyfalvi gyerekeknek a Tamási Áron Székely-Magyar Művelődési Egyesületben évek óta lehetőségük van magyar néptáncot tanulni és részt venni az ünnepekhez kötődő foglalkozásokon, állandó képzőművészeti tevékenység azonban eddig nem szerepelt a lehetőségek között. Fontos eredménynek tartom, hogy a rajzszakkör és a kiállításmegnyitó révén sikerült olyan gyerekekkel és szülőkkel is megismertetnem az egyesület tevékenységét, akik korábban nem jártak ide.

A kiállításmegnyitón fellépett a Pántlika énekcsoport egy népdalcsokorral, Kovács Tímea pedig egy székely népmesét adott elő.