Jelenlegi hely

Kirándulás a Maros túlpartján

/ Lázár Dániel /
lazar.daniel képe
Sikerült kiválasztani a hónap legszebb szombatját, mikor a cserkészek verőfényes napsütésben együtt kirándultak a Maros túlpartján. Közel harmincan indultunk útnak, hogy a hideg tél szorításától menekülve természetközelben érezhessük a tavasz jelenlétét.
SzámháborúTanácskozásLányainkKeresik a tavaszi halakat

Már reggel útnak indultunk, hogy minél többet kint tudjunk lenni a természetben. Igaz a reggel még kicsit hidegnek bizonyult, de hamar felmelegedett a hőmérséklet, és a Nap is kisütött. Gyalog vágtunk neki az útnak. Hamar elértük a Marost, ahol egy gyalogosoknak készült, kicsit bizonytalan hídon keltünk át. Itt derült ki, hogy a nagy és erős fiúk félnek a magasságtól. Ám mindenki leküzdötte a félelmét, és folytattuk utunkat. Senki nem számított arra, hogy ilyen szép időnk lesz, így hamar elfogyott a társaság vízkészlete, de ez sem okozott nagy problémát. 

Megérkeztünk egy patak és erdő határolta tisztásra. Gyorsan nagy tüzet raktunk, hogy mindenki kényelmesen odaférhessen és megsüthesse a szalonnáját. Ebéd után tartottuk egy kis sziesztát, majd közösen bevettük az erdőt és számháborúztunk. Sokan még nem játszottak, így az alapoktól vettük végig a szabályokat. Hatalmas csata kerekedett, mindenki igyekezett, hogy hamarabb olvassa le az ellenfél számát, minthogy az övét leolvasnák.

A nagy csata után ismét megpihentünk, megittuk maradék (közben vételezett) vizünket, és visszafelé vettük az irányt. Könnyebb volt a visszaút, mert már mindenki ismerte a környezetet. Viszonylag hamar megérkeztünk, de látszott a társaságon, hogy a melegebb idő és a kirándulás elfárasztotta őket.