Jelenlegi hely

A kis kuruc édes álmai

Végre hazai közönség előtt is bemutatkozhattak a füleki színjátszók!

/ Endrődi-Mike Attila /
endrodi.mike.attila képe
A Csemadok Füleki Alapszervezete és a Füleki Gimnázium két, közös társulata a felújított Városi Művelődési Központban mutathatta be díjnyertes előadásaikat.
Apropó:Édes ÁlmokKuruc legényekLepkékLabanc leányok

A napsütéses utolsó novemberi péntek délelőtt az alapiskolák felsős diákjai élvezhették a produkciókat, míg az este folyamán, a VI. Nemzetközi Színházi Fesztivál keretében, a kíváncsi és izgatott szülők, valamint érdeklődő fülekiek töltötték meg a bálterem széksorait. Sajnos a színpad felújítása még nem fejeződött be, így a diákok szűkös körülmények között voltak kénytelenek játszani, de így is hozták a füleki gimnazistáktól elvárt magas szintet.

A kisgimis Zsibongósok a Rákóczi emlékév keretében Móricz Zsigmond A kis kuruc c. elbeszélését vitték színpadra, míg az Apropósok kemény fába vágva fejszéjük, a cseh Čapek testvérpár A rovarok életéből című művét dolgozták át Édes Álmok címen. A kisebbek a Duna Menti Tavasz gyémántsávját, míg a nagyok Szepsiben a legjobb rendezés díját zsebelhették be.

Hiánypótló alkalom volt ez mindenki számára, hiszen a VMK felújítása miatt, tavaly nem láthatta helyi közönség a Jókai Napok fődíjas, Apropós Lüszisztraté előadást és a Zsibongós Oda az igaság c. különdíjas előadást sem.

Az Apropó Kisszínpad számára ez darabtemetés volt, megkezdik a következő bemutatójukra a felkészülést, míg a Zsibongó Kisszínpadra még vár Budapesten a Fesztiválgyőztesek Fesztiválja.

 

Zsibongó Kisszínpad: A kis kuruc - Móricz Zsigmond elbeszélése alapján

Írta: Endrődi-Mike Attila

Mozgás: Énekes István

Díszlet: Fero Mráz

Rendezte: Szvorák Zsuzsa

 

Apropó Kisszínpad: Édes álmok - Čapek: A rovarok életéből c. műve alapján

Díszlet, jelmez: Jana Bialová

Mozgás: Énekes István

Rendezőasszisztens, dramaturg: Endrődi-Mike Attila

Rendező: Szvorák Zsuzsa