Jelenlegi hely

Kodály nyomában...

Nemzetközi zenei pályázat díjazottjai lettünk

/ Garamvölgyi Anett /
garamvolgyi.anett képe
Kodály Zoltán születésének 135. és halálának 50. évfordulója alkalmából a kecskeméti Hírös Agóra Nonprofit Kft. országos zenei pályázatot hirdetett, mely idővel nemzetközi szintűre bővült. A program megvalósulásának fő támogatója a Nemzeti Kulturális Alap volt.
Kodály nyomábanPartiumi KontyocskákCsapatunkJutalom kiránduláson

A pályázati lehetőségről Széman Rózsa, a Szederinda citeracsoport szakmai vezetője értesített. Első találkozónk alkalmával az 5. és 6. osztályos zenész tanítványokból két csoportot hoztunk létre. Rózsa csoportja a Magura Arca nevet kapta, melynek tagjai Bokor Claudia, Kulcsár Cintia, Szűcs Anna és Zsigó Viktória voltak. Az én csoportom Partiumi Kontyocskák néven jelentkezett a versenyre Egri Kriszta, Torkos Alexandra, Tőtős Petra és Orosz Alexandra részvételével. A verseny során minden csapatnak 3 fordulóban kellett tudását, tehetségét és kreativitását bizonyítania. Az első fordulóban Kodály életéhez és munkásságához kapcsolódó feladatokat oldottunk meg. A második fordulóban egy Kodály által gyűjtött népdalt dolgoztunk fel oly módon, hogy a dallamot megtartva új szöveget írtunk rá. A harmadik fordulóban pedig egy gyermekkari művéhez készítettünk illusztrációt.

Mindkét szilágysomlyói csapat ügyesen teljesítette a feladatokat. Nagy örömünkre a Partiumi Kontyocskákkal díjazottak is lettünk a versenyen legszebb videó és legjobb szöveg kategóriában. A legeredményesebb játékosok között mi is meghívást kaptunk Kodály városába, Kecskemétre, hogy egy csodálatos hétvégét töltsünk el ott, valamint részt vegyünk a díjkiosztóval egybekötött ünnepi hangversenyen. A rendezvény fővédnöke Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere, a Nemzeti Kulturális Alap elnöke volt, sztárvendége pedig Bogányi Gergely zongoraművész.

"Mostan kinyílt egy szép rózsavirág" című nyertes videónk itt megtekinthető.