Jelenlegi hely

Konzuli fogadónap Medgyesen

/ Ferencz Klaudia /
ferencz.klaudia képe
Kihelyezett konzuli fogadónapot tartottak október 13-án Medgyesen az I. C. Brătianu utca 32-es szám alatt található Medgyesi Millennium-Házban. Magyarország Kolozsvári Főkonzulátusának munkatársai, Barabás János vezető konzul jelenlétében, huszonkilenc személy egyszerűsített honosítási kérelmét vették át.
Konzuli fogadónap MedgyesenKonzuli fogadónap MedgyesenKonzuli fogadónap MedgyesenKonzuli fogadónap Medgyesen

A fogadónapon harminckét anyakönyvi kivonat és öt útlevél is átadásra került. Huszonkilenc személy egyszerűsített honosítási kérelmét vették át, köztük tizennégy kiskorúét, mindemellett egy születései anyakönyvezést és egy házassági anyakönyvezést rögzítettek. Ahogyan azt a statisztika is mutatja, a magyar állampolgárság igénylése iránt ez alakalommal is nagy volt az érdeklődés Szeben megyében. A konzuli fogadónapot Kémeri Attila, az Eurotrans Alapítvány Szeben megyei munkatársa készítette elő és szervezte meg, segítségére voltak a megyei RMDSZ munkatársai és én magam is, ösztöndíjasként.

Az egyszerűsített honosítási eljárás teljesen ingyenes, ezért is biztatnak mindenkit fogadószervezetem munkatársai a magyar állampolgárság igénylésére. Ugyanakkor ez alkalommal is felhívják mindenki figyelmét arra, hogy már több hónapja ingyenesen igényelni lehet a magyar személyi igazolványt azon személyek számára is, akik nem rendelkeznek magyarországi állandó lakcímmel. Az érdekeltek Magyarország Kolozsvári Főkonzulátusán nyújthatják be ezzel kapcsolatos kérelmeiket.

Márton Zsófia és Ferencz Klaudia