Jelenlegi hely

Konzuli nap Kolozsváron

/ Bankó Anna /
banko.anna képe
A Petőfi Sándor Program Erdélyben segítő ösztöndíjasait, akik Magyarország Kolozsvári Főkonzulátusához tartoznak, Mile Lajos Főkonzul úr szeptember 21-én, csütörtökön 11 órára hívta meg a Főkonzulátusra.
Konzuli nap KolozsváronKonzuli nap Kolozsváron

A találkozó elsődleges célja az volt, hogy a főkonzul megismerje az ösztöndíjasokat, érdeklődjön az eddig kialakult helyzetükről, munkájukról, és felajánlotta a konzulátusi segítséget.

Mile Lajos főkonzul és Barabás János vezető konzul köszöntése után bemutatták a főkonzulátus munkáját, majd érdeklődve hallgatták meg a jelenlévő ösztöndíjasoknak, és mentoraiknak, mentor-helyetteseiknek a véleményét, beszámolóját.

Ezt követően állófogadást tartottak részünkre.

A második „részben” részletesen beszéltünk többek között olyan, mindenki számára fontos kérdésről, mint például a honosítási folyamatok, a szórványban élő magyarok  jövő évi választási, és az ehhez kapcsolódó regisztrációs lehetőségéről.

Ez a kezdeményezés nagyon jól sikerült, hiszen ezáltal nem csak az ösztöndíjasok mélyítették el kapcsolataikat, hanem segítséget kaptak abban is, hogy nagyobb rendezvény lebonyolításában, esetleges problémák felmerülésekor kihez tudnak fordulni.