Jelenlegi hely

Kovács Gábor muzsikus erdélyi turnéja

/ Ferencz Orsolya /
ferencz.orsolya képe
Kovács Gábor népzenész, muzsikus 9 helyszínen adott jótékonysági zenés műsort kicsiknek és nagyoknak 2016. április 25. és 29. között. A segesvári magyar közösséggel is találkozhatott, április 26-án délelőtt, a Református Egyházközség parókiáján.

Kovács Gábor, "Muzsikus Gábi" elsősorban a Szent Ferenc Alapítvány otthonaiba vitte el feneketlen tarisznyáját, benne sok-sok dalt, megzenésített verset, mesét. Mint kiderült: a "Muzsikus Gábi" elnevezést Gábor egy fellépése alkalmával kapta egy kisgyerektől.

A segesvári református idősek klubjában is járt Muzsikus Gábor, ahol rendkívül színes, magával ragadó előadást hallhattunk. Kiss Benedek megzenésített versével kezdte a köszöntőjét. Gábor kiemelte unokáink jövőjének a fontosságát, hogy a zenére szükség van, zenélni kell és tanítsuk gyermekeinket is zenére.

Különböző tárgyakat szólaltatott meg Gábor a szemünk előtt hangszerként. Felmosó rúd, portalanító, műanyag flakon és karton papír, fakanál és egyéb konyhai, használatos dolgok. Üzente a közönségének, a gyermekeknek, hogy nézzenek máshogyan a tárgyakra, a világra. És merjünk egy fantáziavilágban élni, mely hozzásegít a minőségibb élethez. 

Előadássorozatának helyszínei: Szalonta, Petrozsény, Segesvár, Keresd, Szováta, Gyergyószárhegy, Tusnádfürdő, Csíkszentsimon, Dózsa György, Medgyes