Jelenlegi hely

Központi szerepben a népzene

Megrendezték Komáromban a II. Felvidéki Népzenésztalálkozót

/ Kurdi Gábor /
kurdi.gabor2023 képe
2024. február 2-án és 3-án rendezték meg a II. Felvidéki Népzenésztalálkozót a komáromi Egressy Béni Városi Művelődési Központban, és a RÉV Magyar Kultúra Házában.

A népzenésztalálkozó pénteken este a Pósfa zenekar koncertjével, és táncházával vette kezdetét. Szombaton délelőtt szakmai előadásokat hallgathattak az érdeklődők, melyeknek témái igen változatosak voltak. Az előadók Varsányi Ildikó, Dr. Árendás Péter, és Kurdi Gábor voltak.

Szombaton 18 órakor kezdődött az ünnepélyes gálaműsor az Egressy Béni Városi Művelődési Központ színháztermében. Az előadás keretében Alt István, és zenekara a Bagla Banda, a Cseh Tamás Band, a Dobroda zenekar, a Gímesi Igricek, a Hárompatak zenekar, a Húros Banda, Korpás Éva zenekara, Kurdi Gábor dudás, Lakatos Áron zenekara, Németh Dénes zenekara, a Pántlika zenekar, a Pengő zenekar, a Pósfa zenekar, a Sajó Banda, a Varjos zenekar, valamint a Varsányi Együttes léptek színpadra.

A program kísérőrendezvénye egy fotókiállítás volt "Táncház 50" címmel, a táncházmozgalom egyik megalapítója, Halmos Béla Széchenyi-díjas magyar népzenész, népzenekutató, hegedűtanár emlékének ajánlva.