Jelenlegi hely

Kulturális programok sokasága a Zsil-völgyében

/ Szalai Luca /
szalai.luca képe
Az immáron 8. alkalommal megrendezett Hunyad Megyei Magyar Napok keretein belül a Zsil-völgyében is számos kulturális program zajlott.
A veszprémi Gizella Nőikar a petrozsényi katolikus templombanFabiani Pricsina és a veszprémi Gizella NőikarA veszprémi Gizella Nőikar a petrozsényi katolikus templombanA zenébe merülő közönség Potyó István orgonaművész és Réman Zoltán szaxofonista közös koncertjén

Szeptember 23-án a sepsiszentgyörgyi Cantus Firmus Kórus koncertezett a petrozsényi római katolikus templomban, egy héttel később pedig Potyó István kolozsvári orgonaművész és Réman Zoltán szaxofonista közös koncertjén vehettek részt az érdeklődők az esti szentmise után.

Másnap, a vasárnapi szentmisét követően a veszprémi Gizella Nőikar műsorán közreműködött a mindössze 14 éves, de máris világhírnévnek örvendő petrozsényi zongorista fiú, Fabiani Pricsina. A veszprémi kórus szombat délután a Petrozsényhoz közeli Vulkánban is fellépett, és Borbásné Gazdag Gabriella karnagy, valamint a szervezők reményei szerint hamarosan ismét visszatérnek a Zsil-völgyébe, ahol már nem először örvendeztették meg a közönséget koncertjükkel.

Lupény lakosai sem maradtak program nélkül a Hunyad Megyei Magyar Napok folyamán: szeptember 30-án a sepsiszentgyörgyi Háromszék Táncegyüttes a Két kezem forgatta, szívem táncoltatta c. műsorát adta elő a város kultúrházában, melyet a nézők percekig tartó vastapssal, és némelyek könnyezve köszöntek meg.