Jelenlegi hely

Kurdi Gábor népzenei műsora Szilágysomlyón

/ Garamvölgyi Anett /
garamvolgyi.anett képe
A "Csillogó Mosoly" Egyesület szervezésében Kurdi Gábor ösztöndíjas társam egy csodálatos hangszerbemutatót és népzenei koncertet adott a Szilágysomlyói Római Katolikus Plébánia Közösségi Házában 2018. február 21-én.
Józsa Nándor Lóránd megnyitó beszédeKurdi Gábor kecskedudán zenélCsige Sándor konzul úr és a közönségKözönség bevonása

Nagy örömünkre erdélyi turnéja végén a jelenleg Felvidéken tevékenykedő Kurdi Gábor népzenész, a Népművészet Ifjú Mestere Szilágysomlyóra is ellátogatott, és megajándékozott bennünket csodálatos népzenei műsorával.

A rendezvény kezdetén mentorom, Józsa Nándor Lóránd köszöntötte az egybegyűlteket, majd átadta a szót Kurdi Gábornak, aki már dudás bevonulásával mindenkit lenyűgözött. Koncertje során több zenei eszközt is bemutatott a szép számban összegyűlt hallgatóságnak. Különleges volt látni és hallani, hogy hangszereit maga készítette, méltán érdemelve ki ezzel a Népi Iparművész címet. Az eseményen résztvevő zenész tanítványaim azóta is lelkesen beszélnek róla. Úgy hiszem, ezekkel az élményekkel lehet igazán megerősíteni a gyermekekben és fiatalokban a magyar kultúrához való kötődést.

Kurdi Gábor munkássága példaértékű. Szívből hálásak vagyunk, hogy Szilágysomlyóra is elhozta ezt az általa birtokolt kulturális kincset. Továbbá köszönettel tartozunk Csige Sándor konzul úrnak, aki a Kolozsvári Főkonzulátus képviseletében tisztelt meg bennünket jelenlétével. A rendezvényen az MTVA szatmárnémeti munkatársai Egyedi Bernadette és Egyedi Zsolt is részt vettek, hogy videófelvételen örökítsék meg a legszebb pillanatokat.