Jelenlegi hely

Látogatóban

Vendégségben Torockószentgyörgyön

/ Kádár Kata /
kadar.kata képe
A magyarlapádi hagyományőrző táncegyüttes meghívást kapott október 12-re, Toroczkószentgyörgyre a „Látogatóban” program keretén belül, melyet a magyarországi Hagyományok Háza által kiírt pályázatának köszönhetően valósítanak meg a szórvány települések egymás között.

A magyarlapádiak a tavaszi időszakban már több településen jártak korábban ennek a pályázatnak eredményeként. Szeptembertől, ahogy bekapcsolódtam ösztöndíjasként a magyarlapádi életbe, a hagyományőrző együttes vezetése is a feladataim része, így természetesen erre az eseményre is velük tartottam, nagyenyedi ösztöndíjas társammal együtt.

    

Az együttest a magyarlapádi Piros pántlikás zenekar kísérte a fellépésen. Az utazás előtt közös próbát tartottunk a táncosokkal és zenészekkel. Az útnak közösen vágtunk neki busszal. A helyszínen szíves fogadtatás várt minket a helyiek részéről. A magyarlapádiak majdnem egy órás műsort adtak, melyben a táncosok mellett külön szerepelt a zenekar, a lapádi énekesek, valamint Komáromi Kristóf kollégám furulyásként, emléket állítva Szántó Ferenc magyarbecei furulyás-prímásnak. Az előadás nagy sikert aratott és a látogatások ezzel nem értek véget.

                                                                                                                       

                                                                                                                         https://www.youtube.com/watch?v=lkSscchtIZ0