Jelenlegi hely

Lelki hétvége Szilágysomlyón

/ Garamvölgyi Anett /
garamvolgyi.anett képe
Karácsony előtti utolsó hétvégén ellátogatott hozzánk Vass Csaba lazarista szerzetes, aki előadásai által segítette a Karácsonyra hangolni közösségünk és meghívott vendégeink lelkét.
Ifjú hallgatóság Kuglis Gábor Levente plébánosLélekhangoló előadásVass Csaba lazarista szerzetes

December 15-én rendezvényünk célcsoportja az ifjúság volt. A szilágysomlyói fiatalok mellett a környező településekről is szép számmal érkeztek hozzánk résztvevők. Lelki hétvégénk Adventi gyertyagyújtással, majd zenei műsorommal vette kezdetét. Ezt követően Kuglis Gábor Levente plébános köszöntötte a jelenlévőket, majd átadta a szót vendég előadónknak, Vass Csaba lazarista szerzetesnek. Egy gyönyörű szép és elgondolkodtató előadásnak lehettünk részesei, melynek fő célja az volt, hogy készítsük fel lelkünket az ünnepekre, és ezzel együtt a hétköznapok során is kegyensújozottabb, boldogabb és jobb emberré váljunk. Lelki estünket teával, kaláccsal és egy kis közös játékkal zártuk.

Másnap Csaba testvérnél szent gyónást lehetett végezni, illetve tartott egy lelki előadást közösségünk idősebb tagjai számára is. Nagy öröm, hogy velünk volt ezekben a napokban, mert szavai által mindannyian többek lettünk és közelebb kerültünk a Karácsonyi ünnepek lényegéhez.