Jelenlegi hely

Magyar Jelen

A Magyar Jelenlét napja a Rovásban, avagy az Őszi ArtFeszt

/ Tasnádi Szandra /
tasnadi.szandra képe
2013-ban Kassa volt Európa kulturális fővárosa. Számos rendezvény színesítette az ünnepséget, többek között olyan magyar rendezvények, amelyeket szlovákok szerveztek. Egy művészettörténész megjegyezte, hogy Kassának magyar múltja van, de magyar jelene nincs. Ez sajnálatos módon igaz volt, ez után a kijelentés után kezdeményezte a Rovás a MaJelt, vagyis a Magyar Jelenlét programot.
Borsi település képviselői sok finomsággal készültekBorsi település képviselői polgármesterükkelA fantasztikus hangulatról a Freon együttes gondoskodottMaJel fesztivál

Ennek célja kifejezetten a szlovákkal egyenrangú kortárs magyar művészet létrehozása Kassán.          
Szükségesek a megemlékezések, koszorúzások, kultúránk őrzése és történeteink tovább éltetése, azonban ezzel egyenrangúan fontos, hogy az élő kultúra, a kortárs művészet számára is legyen egy állandó helyszín. A MaJel centrum, a Magyar Jelenlét háza ezt hivatott képviselni. A Magyar jelenlét Kassán nagyon fontos a Rovás Egyesület számára. Nem csupán a múlt értékeit, kultúránk ajándékait szeretnék megőrizni és tovább éltetni, hanem a kortárs művészek támogatásával a magyar jelent kívánják széles körben képviselni Felvidéken, Kassán.

Október 25-e mindig ünnep az egyesület számára. Ekkor rendezik meg a MaJel központban a Magyar Jelenlét napját, amelynek keretein belül a MaJel Rovás Központ két éves fennállását ünnepli.