Jelenlegi hely

A magyar zászló és címer napja

Megemlékezések Szilágysomlyón és Somlyóújlakon

/ Garamvölgyi Anett /
garamvolgyi.anett képe
2018. március 18-án, a magyar zászló és címer napja alkalmából több megemlékezésen is zenei szolgálatot teljesítettünk a 16. sz. Báthory István cserkészcsapattal.
Sándor András lelkész úr, én, Garamvölgyi Anett, a 16. sz. Báthory István cserkészcsapat és Csige Sándor konzul úr a szilágysomlyói református templombanPiros, fehér, zöld virágcsokor az Úr asztalánPrédikáció a somlyóújlaki templombanBalázs Ferenc somlyóújlaki lelkész, Csige Sándor konzul úr és Erdei János tanár úr az I. és II. világháború hőseinek állított emléktábla mellett

2017. januárjától kezdődően dolgozom együtt Erdei János tanár úrral és az általa vezetett 16. sz. Báthory István cserkészcsapattal. Mióta Szilágysomlyón tevékenykedem, minden zenei szolgálatra én tanítom be a cserkész gyermekeket és fiatalokat, az előadások során pedig hangszerekkel kísérem őket. Úgy érzem, hogy a több mint egy éve tartó közös munkánknak most ért be igazán a gyümölcse. A városi Kultúrházban előadott 2018. évi március 15-i műsorunk hatalmas sikert aratott. A közel 20 perces összeállításunkban helyet kaptak szóló, kiscsoportos, illetve nagycsoportos számok, továbbá a népdalok mellett felcsendültek régi és modern slágerek is. Sokszínűsége ellenére mindez nagyon egységes volt, hiszen mindemögött egyetlen gondolat állt: magyarok voltunk, vagyunk és leszünk. 

Műsorunkat 2018. március 18-án egy kevésbé ismert emléknap, a magyar zászló és címer napja alkalmából is előadtuk. Először a különleges kazettás mennyezetéről híres szilágysomlyói református templomban, majd a rejtélyes, dupla falú somlyóújlaki templomban teljesítettünk zenei szolgálatot az Istentiszteletek után. Az utóbbi helyszínen ez alkalommal lepleztük le és koszorúztuk meg az I. és II. világháború hőseinek állított emléktáblát. Mindkét rendezvény során beszédet mondott a Kolozsvári Magyar Főkonzulátus részéről Csige Sándor konzul, aki az emléktábla avatásában is aktív szerepet vállalt. Nagy örömünkre az MTVA szatmárnémeti munkatársai Egyedi Bernadette és Egyedi Zsolt megtiszteltek bennünket jelenlétükkel és videófelvételen örökítették meg ennek a jeles napnak az eseményeit.