Jelenlegi hely

Március 15-ei forgatag Nagyenyeden

/ Tóth-Bóna Boglárka /
toth.bona.boglarka képe
A szabadságot és a bátorságot szimbolizáló Március 15-e, egész Fehér megyét megmozgatta. Ifjak és idősek, nők és férfiak, kisebbek és nagyobbak együtt emlékeztek meg Nagyenyeden.
SzederindaKórusPálmácskaHetedikesek

Délben vette kezdetét az ünnepség ünnepi beszéddel és koszorúzással, a Nagyenyedi Református Egyházközösség udvarán, ahol a Bethlen Gábor Kollégium kórusa is megmutatkozott. A Bethlen Gábor Kollégium dísztermében az iskola hetedik osztályos tanulói adtak műsort, amelyet a nagyenyedi ösztöndíjas munkatársammal állítottunk össze. A Bethlen Gábor kollégium délutáni oktatásban résztvevő alsó tagozatos diákjai előadásával zárult az ünnepség. A megemlékezés a Dr. Szász Pál Magyar Közösségi Házban került megrendezésre. 

A délutáni oktatás színvonala az iskola minőségi tevékenységei, a hagyományok megtartása olyan elvek, amelyek a jövő nemzedékének segít megtartani a magyarság tudatát. A délutáni oktatás keretein belül, a nagyenyedi ösztöndíjassal népi gyermekjátékokat és néptáncot tanítunk. 

A délutáni március 15-ei műsort, az alsó tagozatos nevelők állították össze. Szebbnél szebb énekekkel kápráztatták el a nézőket. Minket is felkértek, hogy az előadás tovább színesítése érdekében, az általunk oktatott alsós tanulóknak állítsunk össze az eddig tanult táncokból egy rövid koreográfiát. A megható énekes előadást az első és a negyedik osztályos tanulók zárták táncelőadással. A diákok moldvai táncokat mutattak be. 

A közönség soraiban szülők és nagyszülők ültek, akik könnyes szemmel nézték végig gyermekeik/unokáik megható előadását.