Jelenlegi hely

Márciusi összefogás

Ünnepi megemlékezés a Dél-Bánátban

/ Izsák Zoltán Sotiris /
izsak.zoltan képe
A verseci régió megmozdulása, amely példa értékű lehet, és kell, hogy legyen a jövőre.
Ürményházi anyanyelv ápolókFejértelepi anyanyelv ápolók szavalataIzsák Zoltán Sotiris- Virág Eleonóra, Udvarszállás képviseletébenVerseci Petőfi Sándor Kultúregyesület táncosai

Nagy nap lett 2019 március havának 16. napja a Dél- Bánáti régióban.

Az idei forradalomra emlékezve a a verseci Petőfi Sándor Kultúregyesület közös, példa értékű megmozdulást indítványozott. A Petőfi Sándor Programnak köszöngetően a környékbeli lakosságot bekapcsolták az ünneplésbe. Cél volt, hogy a régió magyar falvainak kultúregyesületei közösen emlékezzenek a forradalom pillanataira és annak fontosságára.

Ürményháza, Fejértelep, Udvarszállás fiataljai hol verssel, hol tánccal kapcsolódtak a programhoz.

A vendégcsoport a szomszédos Romániai Dettáról érkezett, és táncukkal egy magyar virtustól hangos estét varázsoltak a színpadra. Az est fő szervezője, Krizbai Hajnalka, nyugalmazott tanító köszöntője után sorra mutatkoztak be a régió együttesei, csoportjai, amiből egy kerek, színvonalas est kerekedett.

A szegletek magyarjai élnek, hallatják hangjukat, és küzdenek. Ez az est is ezt hivatott alátámasztani! Köszönet a sok lelkes fellépőnek, hogy a magyar ház, újra benépesült a magyar gyökereket nem feledő nézősereggel, és fellépőkkel!

 

Back to top