Jelenlegi hely

Megemlékezés, mely összeköt - 13. Árvízi Emléknap

/ Garamvölgyi Anett /
garamvolgyi.anett képe
2017. március 11-én ismét megrendezésre került az immár hagyománnyá vált szegedi Árvízi Emléknap a dél-alföldi cserkészek, és a Szeged-Belvárosi Plébánia szervezésében. Nagy örömömre idén Szilágysomlyó is képviseltette magát ezen a rendezvényen.
13. Árvízi Emléknap13. Árvízi Emléknap13. Árvízi Emléknap13. Árvízi Emléknap

Immár 13. alkalommal valósult meg az Árvízi Emléknap Szeged városának egyik legmeghatározóbb pontján, a Dóm téren. Zenekarommal, a Terebes népzenei-világzenei együttessel és barátainkkal már évek óta támogatjuk ezt a nemzetközi eseményt. 

Nagy örömömre, ez alkalommal második otthonomból, céltelepülésemről, Szilágysomlyóról is akadtak résztvevők. Elkísért engem mentorom, Józsa Nándor Lóránd, illetve a 16. sz. Báthory István cserkészcsapat tagjai, Balla Stefánia, és ifj. Erdei János.  A színes programkínálatban szerepelt: népzenei előadás, többféle kézműves foglalkozás, főzőverseny, városi játék, kovácsolás, íjászat, hadijáték, Teddy Maci Kórház, ökumenikus ima, és tábortűz. Minden idelátogató gyermek, fiatal, és felnőtt megtalálhatta a kedvére való időtöltést.

Úgy érzem, méltó megemlékezése volt ez az 1879-es nagy árvíz eseményét követő összefogásnak, mely arra ösztönöz mindenkit, hogy becsüljük meg, építsük, és erősítsük kapcsolatainkat, nem csupán anyaországunk határain belül, hanem azon kívül is.