Jelenlegi hely

Megújult a gyimesbükki magyar tannyelvű iskola

Nagyszabású építkezés a helyi "Dani Gergely" iskolában

/ Tankó Előd /
tanko.elod képe
Régi álom vált valóra, amikor 2017 őszétől a gyimesbükki Dani Gergely általános iskola új épületrésszel bővült. A közösség legnagyobb örömére most már minden évfolyam az őt megillető modern osztálytermekben folytathatja tanulmányait. Kiemelten is köszönettel tartozunk mindezért a Magyar Államnak.
Utolsó simítások az új folyósórészenFeljáró a tetőtérben lévő konferenciateremhezA hetedikesek osztálytermeItt kezdenek a legkisebbek, az ötödikesek

A gyimesbükki Dani Gergely általános iskola két éve a helyi polgármesteri hivatal és a Gyermekmentő szolgálat támogatásának köszönhetően, pályázati pénzből finanszírozva, új iskolaszárnyt és tornatermet kapott. Azóta is szépen folynak a tornatermi tevékenységek, valamint az iskola jelesebb ünnepségei is itt zajlanak. Viszont még két-három osztályteremre is elegendő felület várt megépítésre.

Erre a munkálatra az idei évben került sor. Egész nyáron át folytak a munkálatok, amit egy helyi cég vállalt fel. Az idő szűke miatt sietni kellett, de így is szép munkát végeztek a megbízottak. A kivitelező két új osztálytermet és egy konferenciatermet épített meg. Egy már meglévő terem is átalakult, hogy az újak minél praktikusabbak és használhatóbbak legyenek.

Az évnyitó ünnepségre érkezőket ez az új látvány fogadta. Akkor még befejezetlen munkálatok miatt  a látogatók mindenike nem tekinthette meg az új épületrészt, de hamarosan az összefogásnak köszönhetően sikeresen elkészült. Örömmel vették birtokba a diákok: a hetedik-, az ötödik-, és a negyedik osztály kapott itt helyet. A kelet felé néző ablakok sok fénnyel és melegséggel látják el a termeket. Praktikus a termek elosztása is, ami megkönnyíti az órák levezetését. Folyosó köti össze a régi szárnnyal, ezért a gyerekeknek nem kell kimenniük a szabadba, majd újra az épületbe az ügyes-bajos dolgaik intézése végett. A konferenciaterem a tetőtérben kapott helyet. Röviddel a befejezése után már anyaországi diákcsapat látogatta meg, és tartott előadást a gyimesbükki gyerekeknek.

Minden tekintetben sikeresnek mondhatjuk az elvégzett munkát. Vigyáznunk kell rá, mert ez nagy érték a közösség számára.  Most már csak az van hátra, hogy a diákok lelkiismeretesen tanulva építgessék itt jövőjük alapjait.