Jelenlegi hely

Mikulásváró Nagykürtösön

/ Pathó Marianna /
patho.marianna képe
Október 23-a után ismét kiváló programlehetőség kínálkozott az újjáéledő nagykürtösi magyar közösség számára.

A Csemadok Nagykürtösi Alapszervezete és az Magyar Közösség Pártja Nagykürtösi Helyi Szervezete közös szervezésében megvalósuló Magyar Mikulás-estre december 4-én, pénteken este került sor. Balík László, a helyi MKP elnöke és Balog István, a Csemadok helyi elnöke köszöntője után, Ádám János elgondolkodtató, mély üzenetet hordozó ünnepi, irodalmi összeállítását hallgathatta meg a közönség. Komoly gondolatokat követően, a könnyedebb hangulat megalapozásáért a házigazda, Bodzsár Gyula felelt – aki önmagához híven – szórakoztató humor bonbonokkal kínálta a hallgatóságot. Ezt követően sok házi készítésű finomság és puncs kóstolása mellett, régi magyar slágerekre táncolva mulatott a magyar csapat. Az eseményen részt vett Balogh Gábor, Csemadok Nagykürtösi Területi Választmányának elnöke, Kliment Éva a választmány titkára, valamint Tokár Géza a Szlovákiai Magyarok Kerekasztalának szóvivője is.

Az est folyamán beharangozták a következő nagykürtösi eseményt, amelyre már csak néhány napot kell várni.  December 11-én, pénteken délután 16:00-tól Nagykürtösi Adventi Ünnepvárót tartanak a Písecká 3. szám alatt lévő közösségi teremben. A kézműves foglalkozásokkal, sok játékkal, tánccal és énekkel tarkított foglalkozásra a szervezők a gyermekeket és felnőtteket egyaránt várják.

Az esemény egyben a Nagykürtösi Ifiklub nyitórendezvénye is lesz! Az Ifiklub januártól havi rendszerességgel várja a fiatalokat, minden hónap utolsó szombatján. Ezeken az alkalmakon fél napos, magyar nyelvű programokra, izgalmas és szórakoztató közös játékokra hívják a 9-14 éves fiatalokat, mely során ismereteiket is bővíthetik számos területen! Mindezt jó hangulatban teszik, a gyerekekkel fiatal, szakképzett felnőttek foglalkoznak majd. A program a Csemadok Nagykürtösi Területi Választmánya szervezésében valósul meg.