Jelenlegi hely

Motivációs hétvége

Cserkészvezetők továbbképzése Rimaszombatban

/ Rákos Ágota /
rakos.agota képe
„A pihenésen nem üresjáratot értek, hanem a tevékenység megváltoztatását.” (BiPi)
Céljaink megfogalmazásaElőadás közbenMéhecskefogócskaRovásírás és történelem

A hétvégén került megrendezésre Rimaszombatban a MentŐV képzés Várady Tamara, a Szlovákiai Magyar Cserkészszövetség Kárpát medencei csapat-koordinátorának jóvoltából, aki számos érdekes programmal érkezett meg hozzánk pénteken.

A programok a segédőrsvezetőket és őrsvezetőket hivatottak felkészíteni az őrsökkel való hatékony foglalkozásokra. Sok-sok játékon, játékos feladaton és interaktív módon igyekezett közelebb hozni a részvevőket az őrsvezetői lét szépségeihez. A segédőrsvezetőket és a képesítéssel még nem rendelkezőket pedig igyekezett motiválni abban, hogy részt vegyenek a nyáron megrendezésre kerülő Őrsvezető-képző Táborban.

A motivációs hétvégén részt vettek a füleki 47.sz. Koháry István cserkészcsapat lelkes tagjai is, így végre viszonozni tudtuk a még 2017-ben megrendezett füleki Motivációs hétvégét, melyre mi rimaszombatiak is hivatalosak voltunk.

Az estét céljaink megfogalmazásával kezdtük, majd ismerkedős játékokkal próbáltuk megismerni egymást, kicsit másképp, mint a hétköznapokban. Ha már csapat és csapatépítés… Mi sem jellemez jobban egy csapatot, mint a közös munka. De mi a helyzet akkor, ha rengeteg a feladat, és szorít az idő? A Csapatmunka 45 percben című játékban ez is kiderült. A hétvége további részében a napsütés mellett a játéké volt a főszerep. Játszva tanulhattunk meg egymásban bízni, egymásra építeni.

Az együtt töltött vidám percek azonban hamar tovaillantak. A foglalkozásoknak hála, mindenki tanulhatott valami újat, s élményekkel, tapasztalatokkal gazdagon térhetett haza.