Jelenlegi hely

Művelődési műsorral ünnepeltek Hertelendyfalván

„A dédapám Kossuth szilaj paripáin nyargalt”

/ Vaskeba Hajnalka /
vaskeba.hajnalka2023 képe
Immár 26. alkalommal tartotta meg a hertelendyfalvi Tamási Áron Székely-Magyar Művelődési Egyesület, illetve a pancsovai Petőfi Sándor Magyar Művelődési Egyesület az 1848/49-es forradalom, és szabadságharc tiszteletére rendezett megemlékezést.
Forrai Magdolna szavalataLőcsei Vilmos, hertelendyfalvi és Rancz Károly, pancsovai egyesületi elnökökKovács Dániel szavalataVerbunk, a hertelendyfalvi tánccsoport férfi tagjainak előadásában

A köszöntők után Fejes Pál véderő, katonai és légügyi attasé, a Belgrádi Magyar Nagykövetség képviselője mondott ünnepi beszédet.

A művelődési műsor során a két egyesület férfikórus tagjai énekeltek katona dalokat, huszár nótákat. Elsősorban Petőfi Sándor költeményei hangzottak el, de olyan költők verseit is hallhatta a közönség, akik vajdasági származásúak. Idén az újítások között szerepelt a hertelendyfalvi tánccsoport férfi tagjainak verbunkos tánca, valamint a hagyományos pesti forradalmi események helyett a vajdasági történések kerültek röviden bemutatásra.

Az esti műsor befejezéseként Thomka Károly telepítő lelkész születésének 195. évfordulója alkalmából, a neki állított kopjafánál néhány gondolat hangzott el róla. A koszorúzás során leróttuk kegyeletünket a márciusi hősök előtt.