Jelenlegi hely

nagy.karina.beatrix

2020.04.26.
fotó-Nagy Karina
2020. április 25-én 15 órakor izgatottan ültünk a gép elé; szervezők, felkészítők, pályázók, szülők, barátok, rokonok vagy „csakodatévedők”. Megszületett a több mint egy hónapot magába foglaló verseny eredménye!
2020.01.10.
Négyesfogat-minden fellépő. Fotó: Stock János
Nyugat-Bácska... pici falvak egymásutánja, szerb települések váltják egymást magyarlakta településekkel. Szétszóródott apró közösségek világa. Nehéz, egy nagy közösséget így felépíteni. Ez a szétszóródottság a mesterséges betelepítések eredménye;...
2019.10.14.
Körtánc a bíróék háza előtt.
Délvidéki Nyugat-Bácska életét igencsak meghatározza az ünnepek és szokások szép egymásutánja. Doroszlóról mesélek most kicsit, ahol Szentkút is van, Fehér ház is (Fehér Ferenc költő egykori otthona), mező és legelő. Szeptember 7-én,...
2019.09.19.
Közös vonulás a templom felé. Fotó: Kürtössy Péter
A régiós gyűlés minden évben fontos „vándorünnep” a térség életében. Idén a Tamási Áron Székely-Magyar Művelődési Egyesület nyert jogot a rendezvény házigazda szerepének betöltésére.
2018.12.26.
Bölcső Gomboson. Fotó: Sörfőző Katinka/Katinka photography
"Az angyalok fenn az égen, mennyei nagy fényességben, zengették az éneket: dicsőség az Istennek!"
2018.12.17.
Utánpólás: Rizsányi Réka és Francia Balázs. Fotó: Lennert Móger Tímea
Vajdaság Nyugat-bácskai körzete mezőgazdasággal foglalkozik. Az itt élő emberek szimbiózisban élnek a természettel, mégis lételemük és magától értetődő igényük kultúrával töltekezni.
2018.10.22.
Hagyomány, természetes közegben-népzenészek -Szabadkán
"Korcsoma a templomunk, S a muzsikus a papunk. Hosszúszárú laboda, Nem termettem dologra. Lábam termett a táncra, Szemem a kacsintásra."
2018.10.06.
A kegyeleti nap, második helyszíne.
A nyugat-bácskai Zomborban, kegyeleti nappal tisztelegtünk az aradi vértanúk emléke előtt. „Valóban ne adnának kegyelmet nekünk? Az utolsó pillanatig olyan reménykedve bizakodom, hogy nem is tudom magam átengedni a halál gondolatának. Zárom ezeket...
2018.09.10.
Dobó Márti néni fogad minket, sárga „modern”, egyenpólóban: Aranykalász Művelődési Egyesület felirattal és egyesületi logóval. 2018 szeptember 9-én, Völgyesen megrendezték a 6. bográcsfőző versenyt.