Jelenlegi hely

Nagyköveti látogatás a Teleházban

/ Vázsonyi Ákos /
vazsonyi.akos képe
A Macedóniai Magyarok Teleház Szervezete szeptember 28-án fogadást tartott a szervezet székházában. A Teleház meghívásának eleget téve, az eseményt jelenlétével megtisztelte Dr. Dux László, Magyarország macedóniai nagykövete, Tihanyi Krisztina, újonnan kinevezett első beosztott diplomata és családjaik.
Nagyköveti látogató a Macedóniai Magyarok Teleház Szervezeténél 2018Nagyköveti látogató a Macedóniai Magyarok Teleház Szervezeténél 2018Nagyköveti látogató a Macedóniai Magyarok Teleház Szervezeténél 2018Nagyköveti látogató a Macedóniai Magyarok Teleház Szervezeténél 2018

Sutus József, a szervezet elnöke, köszöntőjében örömét fejezte ki, hogy az elmúlt évekhez hasonlóan idén is sor kerülhetett egy ilyen találkozóra, amely azt jelzi számukra, hogy Magyarország odafigyel a Macedóniában élő magyar közösségre. Ez főként a teleház és a nagykövetség közötti, már évek óta fennálló szoros és sikeres együttműködésben nyilvánul meg, valamint abban a segítségnyújtásban, amit a nagykövetség munkatársai biztosítanak macedóniai honfitársaink állampolgársági kérelmeinek benyújtásában. A szervezet elnöke köszönetet mondott ezért, továbbá reményét fejezte ki, hogy az eddigi együttműködés a jövőben is megmarad, és csak bővülni fog.

A szervezet tagjai közül a 2018-as évben 17-en szerezték meg a magyar állampolgárságot. Természetesen ők is képviseltették magukat az eseményen, amely kiváló alkalmat nyújt arra, hogy személyesen is találkozzanak egymással, a teleház tagjaival, illetve a nagykövetség munkatársaival. Az est hátralevő részében folytatott beszélgetések alkalmával megtapasztalhattam, mennyire sokszínű és sok hátterű ez a közösség, ám mégis van egy közös kapocs, ami összekovácsolja ezeket az embereket. Ez a kapocs nem más, mint a magyarságuk különböző módokon való megélése, amelyben fontos szerepet játszanak az ilyen és ehhez hasonló találkozók, melyek motorjai a kis macedóniai magyar közösség összetartozásának.