Jelenlegi hely

Nagyszalonta: Vidáman búcsúzik a nyár

/ Patócs Júlia /
patocs.julia képe
A nagyszalontai Magyar Házban hetven kisiskolás táborozott egy héten át. A nyelvtanulásban, sportjátékokban, kézműves tevékenységekben gazdag napok sok kacagással, jó kedvvel búcsúztatták a nyarat.
Ügyes kis kezekÚj technikával ismerkednek a gyerekekFeszült figyelemmel tanultak a fiúkKarkötő készül

A nagyszalontai RMDSZ - Magyar Ház egész évben nyitva áll, rendszeresen várja a táncosokat, kézműveseket, fiatalokat és időseket, olvasni szeretőket, sportkedvelőket, a település magyarajkú lakosságát. A nyári szünidőben egyhetes táborok sorát hirdették meg, így a gyermekek hasznosan tölthették az iskolamentes napokat, a szülők pedig biztonságban tudhatták gyermekeiket a nyári délelőttökön.

Elrepült a kánikulai hónapok sora, elérkezett a nyárbúcsúztató ideje. Augusztus végén kisiskolások töltötték be a termeket, az udvart. A kicsiknek Kiri Evelin angol nyelvórákat tartott, persze olyan könnyed és játékos formában, hogy a gyermekek észre sem vették, hogy valóban tanulnak, ismételnek. Egy másik csoportban kézműves foglalkozás során tanulhatták az érdeklődők az üvegfestést, gyöngyszövést, fafaragást, mézeskalács sütést-dísztést. Mindezek mellett a kézműves foglalkozások vezetője, Balázs Anita minden napra tartogatott valami meglepetést, egyik nap nyalóka-pillangót készítettek, máskor medúzás függődíszt, kishajót vagy fejdíszt. A gyerekek nagy lelkesedéssel tanulták az újabb technikákat. Amikor már mindenki nyüzsögni kezdett a széken, akkor következett Kiri Norbert tornaórája, ahol mozgásfejlesztő gyakorlatokat ismételtek, labdajátékokkal szórakoztak, akadályversenyen tették próbára kitartásukat.

Az idő nagyon gyorsan, de igazán hasznosan telt a nyárbúcsúztató táborban. A szülők eleinte csak azt látták, hogy délutánonként alig lehet hazaindítani a kicsiket. A táborzárón aztán azt is megértették miért: a gyermekek bemutatták mindazt, amit az egyhetes táborban tanultak. Verseltek, játszottak, az elkészített díszekből kiállítást tartottak, a vidámságba bevonták szüleiket, testvéreiket is. A vakációnak vége, de szomorúságnak nyoma sincs Nagyszalontán: a hajdúvárosi Magyar Házban vidáman búcsúzik a nyár.

A fotókat Szenkó Melinda készítette.