Jelenlegi hely

Ökumenikus Vesperasorozat Halmágyon

/ Jankovszki Réka /
jankovszki.reka képe
Az év igéjével, és teadélutánokkal hangolódva az új évre.
PrédikációSzeretetvendégségVesperaVespera

Az idei év Ökumenikus Vesperasorozatának vezérfonalát az év igéje adja: „Minden dolgotok szeretetben menjen végbe.” (1Kor 16,14)

A helyi Evangélikus Egyházközség harangjai a farsangi időben minden szerdán esti istentiszteletre hívogatják a gyülekezet tagjait. Ezeknek az istentiszteleteknek a szeretettel átitatott közösségi ház ad otthont.

A ma már hagyománnyá vált alkalmak áhitatos, emelkedett, és lelket melengető hangulatát idén evangélikus, református, és unitárius női vendéglelkészek igehirdetői szolgálata biztosította. A szerdai istentiszteleteken elhangzott prédikációk olyan gondolatébresztő üzeneteket közvetítenek, amelyek lelki megerősítést adnak a mindennapokhoz. A vesperasorozat vezér gondolata, mely az év igéjét foglalja magában, minden igehirdetésben előjött, és így ennek üzenete egyre közelebb kerül a hívő közösséghez. Látva az emberek tekintetét, és mosolygó arcát, megfogalmazódik bennem annak a gondolata, hogy ennek a kis magyar közösségnek Luther háza mennyi összetartó, és értékközvetítő eseménynek ad otthont itt Erdélyország szívében.

Az istentiszteletet követően szeretetvendégséggel folytatódik az alkalom, amikor az asztalok házi süteményekkel, és forró italokkal telnek meg. Az asztalokra kerülő ínycsiklandó finomságok elkészítéséről, és feltálalásáról a gyülekezet asszonyai gondoskodnak. Az asztali közösség jó alkalmat teremt a beszélgetésre, ahol a vendégfogadó közösség tagjai kötetlen beszélgetés keretén belül jobban megismerhetik a vendég lelkész személyét, családját, valamint annak a gyülekezetnek az életét, melyben szolgálatot teljesít.

Az újévkezdés öröme ezzel az egyházközség által szervezett eseménnyel teljesedik ki, és lendületet ad az ide érkezők számára.