Jelenlegi hely

Örökségünk - Határokon átívelő mozgalom a magyar nyelv megőrzéséért

Örökségünk mottóval mozgalom indítását jelentette be hétfőn Potápi Árpád János nemzetpolitikáért felelős államtitkár. A kezdeményezés célja, hogy egy dal segítségével megszólítsák a világ különböző pontjain élő magyarokat, és bevonják őket egy, a magyar nyelv megőrzését, a magyarság megtartását szorgalmazó mozgalomba.

Az Potápi Árpád János a sajtótájékoztatón elmondta: az Örökségünk című dal a magyar nyelv megőrzésére, a magyarság megtartására ösztönöz, miközben közösséget kovácsol, kiváló lehetőséget teremt arra, hogy erősítse a világ különböző pontjain élő magyarok kapcsolatát az anyaországgal és egymással.

A kampány során arra ösztönzik a magyarokat határon innen és túl, hogy énekeljék el a dalt, lehetőleg otthonuk emblematikus helyein, készítsenek erről videó felvételt, majd töltsék fel a produkció honlapjára. A  világ különböző pontjairól érkező felvételek illetve a szervezők által Csíksomlyón, Huszton és Londonban készített  anyagok felhasználásával egy új, közös klip születik majd, melyet várhatóan Pakson mutatják be.

A mozgalom ötletgazdája Vida Tünde, a dal szerződje Gyulai István, paksi zenész, dalszerző, a városi Csengey Dénes Kulturális Központ munkatársa.

A kampány során a Petőfi Sándor program 50 és a Kőrösi Csoma Sándor program 100 ösztöndíjasa is segíti majd és a dal népszerűsítését. 

A mozgalom hivatalos oldala itt érhető el.

Az Örökség videóklipjét itt nézheti meg.