Jelenlegi hely

Országos Farsang Déván

/ Barna György /
barna.gyorgy képe
Az idei év februárjában immáron hatodik alkalommal rendezték meg az országos – a magyar oktatási központ közösségének szervezésében – „Farsang”című programot, melynek keretében Románia 23 megyéjéből, illetve Magyarországról is érkeztek rajzok, képek valamint álarcok is szép számban (Közel 600 pályamunka érkezett be).

A rendezvénynek a Dévai Téglás Gábor Elméleti Líceum adott otthont, a program felelősei pedig Csatlós Zsófia Erzsébet és Lengyel Izabella volt, őket támogatva pedig az iskola valamennyi tanítója részt vett a szervezésben.

A rendezvény magyar, román és német nyelven zajlott. Az eseményen tehát több nyelven, több korosztály tolmácsolásában különböző előadásokat hallhattunk, láthattunk. Ezen felül pedig a fiatalabb korosztály ötletes és színes jelmezekkel idézte elő a farsangi hangulatot.

A jelen lévő gyerekek, büszke szülők és egybegyűltek több mint 500 fánkkal valamint csokoládéval is meg lettek vendégelve, illetve a díjkiosztó során az ügyesebbek oklevélben is részesültek. A program azonban ezzel még nem ért véget, hiszen a beérkezett munkákat még zsűrizni, díjazni fogják a közeljövőben.