Jelenlegi hely

Ötletek, célkitűzések, megvalósítás

A maradéki kézimunkakör munkái Zentán

/ Szabó Nóra /
szabo.nora képe
A maradéki Petőfi Sándor Magyar Művelődési Egyesület tagjai 2016 óta gyűlnek össze hétről-hétre, hogy ötleteljenek, hasznosan töltsék el a szabadidőt és valami maradandót alkossanak, amire méltán lehetnek büszkék majd gyermekeik és unokáik is.
Karácsonyi vásár Zentán Kötött játékok a karácsonyi vásárraA maradéki Petőfi Sándor Magyar Művelődési Egyesület horgolt munkáit is meg kívánta mutatniHangulatosan berendezett stand

Az elmúlt pár év alkotása alatt sok dologba belevágtak. Horgoltak, varrtak, hímeztek és minden ünnepkörhöz igyekeztek aktuális ajándéktárgyakat készíteni. Volt már kézimunkakörös kiállítás, ami a maradéki családok háztartását díszítő népi, vászonhímzésekből állt, de olyan időszak is volt, amikor nagyon alacsony létszámmal működött a heti összejövetel.

Azóta pályázati úton, pontosabban a Csoóri Sándor Alapnak köszönhetően varrógépeket is vásároltak, aktívak és meg kívánták mutatni munkáikat szélesebb körben is, így jött az elhatározás, hogy a zentai karácsonyi vásárra is elmennek.

Ennek megvalósításában a Rozetta Kézműves Társaság is partner volt, segítő kezet nyújtottak a maradékiaknak, hogy szélesebb körben megismerjék őket, vásároljanak, illetve rendeljenek tőlük, hiszen heti összejöveteleiknek úgy van igazán értelme, ha ők maguk is látják, hogy van érdeklődés munkájukra.

A karácsonyi vásár, illetve az ünnepek adta pihenés megvolt, január közepétől újra munkába lendülnek a maradékiak, hogy további hímzésekkel, kötött játékokkal és megannyi kreatív alkotással tudják megmutatni, ajánlani és hirdetni magukat.

Alapmottójuk „az alkotás öröme”, hiszen anélkül nincs szép kézimunka, hogy ne lenne benne az alkotó szíve, lelke!