Jelenlegi hely

patocs.julia

2017.04.28.
Könyvtár Napja - Csonkatoronynál
A Könyvtár Napja: A nagyszalontai könyvtárban többes jelentőséggel bíró találkozót tartottak. A Könyvtárosok Hete programsorozat keretében Arany János alakját idézték meg, a költő születésének bicentenáriuma apropóján, és egyúttal megünnepelték a...
2017.04.28.
Versünnep
Versünnep: Hajdúnánás, Nagyszalonta, Nagyvárad, és az Érmellék öt települése közösen ünnepelte a költészetet a bicentenárium keretében, Arany János szülővárosában.
2017.04.28.
Koszorús Erzsébet
Versolvasó maraton Nagyszalontán - Az Arany emlékév jegyében került megrendezésre április 11-én az a versolvasó-maraton, amelyet a Költészet Napja alkalmából álmodtak meg az irodalom-barátok.
2017.03.08.
Arany év indul
A nagyszalontai, Arany-ünnepség az akadémiai ülés és könyvbemutató után a szoborparkban megemlékezéssel, koszorúzással folyatódott. A templom és iskola között ezernél több ember ünnepelte a város nagy fiát.
2017.03.08.
Arany év indul
Az Arany-Emlékév nyitó napjának kiemelkedő programja volt az Arany Szalontája – Szalonta Aranya című kötet bemutatása. Az eseményre zsúfolásig telt a nagyszalontai Városháza díszterme. A mintegy háromszáz pedagógus már a bejáratnál találkozott az...
2017.03.08.
Arany év indul
Nagyszalontán, március másodikán hivatalosan is elkezdődött az Arany emlékév. A városháza dísztermében Áder János köztársasági elnök, a nagyszalontai református templomban Szőcs Géza kormánybiztos mondott beszédet a megnyitó alkalmából.
2016.12.22.
kiadványok
Már csak bő két hónap maradt 2017. március másodikáig, amikor kezdetét veszi az Arany János Emlékév. Nagyszalonta, a szülőváros már két éve készül a bicentenáriumra, és immár készen állnak a kiadványok és az egész évet átkaroló ünnepi program.
2016.12.22.
ciposdoboz akció
Nagyszalontán egész esztendőben figyelnek egymásra az emberek. A helyi Magyar Ház egész tevékenysége és karitatív akciói folyamatosan segítik a rászorulókat. Ilyenkor, decemberben még az átlagosnál is jobban átitat mindent a jó szándék.
2016.09.27.
honlap
Szavalóversenyt hirdet a nagyszalontai Arany János Művelődési Egyesület. A megmérettetésre a világ minden pontjáról várják a verselőket, 13 éves (hetedik osztályos) kortól.
2016.04.15.
Oroksegunk
A költészet napján az anyanyelv fontosságát hirdette Arany János városának diákcsapata. A Csonkatorony tövében felcsendült az Örökségünk című dal.

Oldalak