Jelenlegi hely

prosenszki.robert2023

2024.03.26.
Virág Ádám dévai PSP ösztöndíjas megnyitja a konferenciát
2024 márciusának első napjaiban, március elsején és másodikán, az Erdélyben szolgálatot teljesítő PSP ösztöndíjasok és mentoraik interaktív találkozón, és tapasztalatcserén vehettek részt Déván, a dévai Téglás Gábor Elméleti Líceumban.
2024.03.20.
Ünnepi istentisztelet a datki unitárius templomban
Március 15. és 18. között Kőhalomban és környékén több ünnepi rendezvénnyel emlékeztünk meg az 1848-as márciusi forradalomról és az ebből kibontakozó szabadságharcról, az össznemzeti összefogás máig érvényes és mindig hiteles példáiról.
2024.03.16.
Megemlékezés az 1904-ben a nagyenyedi vár falába épített emlékműnél, a tömegsírnál
Az 1848-as márciusi forradalomra és az ebből kibontakozó szabadságharcra való ünnepélyes megemlékezéseink során erkölcsi kötelességünk, hogy magunkban felállítsuk a hiányzó emlékoszlopokat azokért az ártatlan magyar civil áldozatokért, akiket...
2024.02.11.
Disznóvágás - Datk, Brassó megye
Január utolsó szombatján hagyományos disznóvágással és közösségi disznótorral egybekötött rendezvényt tartottunk a Brassó megyei Datkon. A program a helyiek társadalmi összefogásával, és az anyaországi testvértelepülés, a Békés vármegyei...
2023.12.15.
Magyar Kulturális Est az egyházközség közösségi termében
Minden héten hétfő esténként bibliaórával összekötött hon- és magyarságismereti előadásokat tartunk felnőtteknek a Kőhalmi Református Egyházközség közösségi termében.
2023.12.11.
Mikulás csomagok átadása Kóboron
December elején, advent első vasárnapját követő héten újra Kóboron találkoztunk Ferkó Zoltánnal, a Restart Kóbor projekt kezdeményezőjével.
2023.12.01.
Alsósok honismereti foglalkozáson Kőhalomban
Minden héten szerda délutánonként hon- és magyarságismereti foglalkozásokat tartunk az általános iskolás alsós korosztály számára a Kőhalmi Református Egyházközség termében.
2023.11.15.
Prosenszki Róbert és Ferkó Zoltán a kóbori református erődtemplomnál
Kóbor egy dél-erdélyi, református, etnikai szempontból szórványban lévő szigetfalu, melyet még egy évszázada is közel ezer fős dolgos magyar közösség népesített be. Sajnos, az elmúlt évtizedekben a falu lakossága kétszáz főre csökkent, aminek közel...