Jelenlegi hely

Robotika Szakkör Indult Felsőszeliben

Új Dimenziók a Tanulásban, és a Kreativitásban

/ Tary Nándor /
tary.nandor képe
A technológia, és kreativitás határterületein mozgó új kezdeményezés veszi kezdetét Felsőszeliben a robotika szakkör, amely minden kedden délután várja a fiatalokat az öreg iskola falai között.
legolegolegolego

A kezdeményezés mögött állóként, magam is a LEGO szenvedélyes híve vagyok gyermekkoromtól fogva, most, egy informatika szakmai diploma birtokában, egy különleges úton szeretném továbbadni tudásom, és szenvedélyem a fiatalabb generációnak.

A program kezdetét nagyon vártam, és büszkén vezetem, hiszen a technológia, és kreativitás izgalmas találkozását mutathatom be a következő generációnak.

Az első óra már hatalmas sikert aratott: a résztvevők lelkesedése, és aktív közreműködése az építőkockák, és a programozás világában megmutatta, hogy a LEGO Education Prime nem csupán egy új oktatási eszköz, hanem egy olyan kapu, melyen keresztül a fiatalok értékes, kézzelfogható tapasztalatokat szerezhetnek. Horváth Judit, a szervezet programszervezője szerint, "A LEGO nem csak szórakozás, hanem egy olyan eszköz is, amely lehetővé teszi a fiatalok számára, hogy megértsék, és formálják a mai világot."

A foglalkozások során a gyerekek nem csak játékosan tanulhatnak, de olyan készségeket is fejleszthetnek, mint a problémamegoldás, és a csapatmunka. Az izgalmas kihívások, és a technológiai világ felfedezése mellett a szakkör egyedülálló lehetőséget biztosít a résztvevőknek arra, hogy aktívan alakítsák saját jövőjüket a kreativitás, és innováció terén.

A robotika szakkör ígéretes kezdete után a résztvevők, és a szervezők egyaránt izgatottan várják a következő alkalmakat, amelyek ígéretet tesznek arra, hogy újabb és újabb dimenziókat nyitnak meg a tanulás, és a kreativitás világában. Az ilyen kezdeményezések fontos lépések afelé, hogy a fiatal generációk jobban megismerjék, és kiaknázzák a technológia adta lehetőségeket.