Jelenlegi hely

A segesvári gimnáziumban gólyabálra készülődnek

/ Ferencz Orsolya /
ferencz.orsolya képe
A Segesvári Mircea Eliade Főgimnázium magyar 11. osztályos tanulói műsorral készülnek a gólyabálra.

2015. október 16-án gólyabált rendeznek a Segesvári Mircea Eliade Főgimnáziumban.

A gólyabál évről-évre, hagyományosan megrendezésre kerül és mindig a 11. évfolyam készül rövid színdarabbal-tánccal, a bálon felavatják az újonnan érkezőket is. Nagy az izgalom mind két fél részéről. Az érdekesség, hogy mindig a diákok találják ki a témát, maguk koreografálják és rendezik meg a darabot. Próbákra suli után és szombatonként jönnek össze.

A prózai szövegben Bíró István, református esperes van a diákok segítségére. A táncban az évfolyam egyik tanulója Klára, és egy végzett - immáron másod éves joghallgató - diák, Alex van a társulat segítségére. Mind a ketten évek óta táncolnak már. A próba két nyelven folyik, mivel Alex román, de ez a csoportban semmiféle nehézséget nem okoz, egy, kettő, három, négy, unu, doi, trei, patru...

Vajon miről szól a darab? Ekörül nagy titok lengedezik! Szól a szerelemről, ahol végül a szív győzedelmeskedik? Vagy a diákévekről, csínytevésekről? Talán régi korokba kalauzolnak el bennünket, vagy előre vetít akár 20-30 évet? A választ nem tudhatjuk.

Egy biztos, a csapatot, egy már szinte rutinos színésznek is mondható szereplő erősíti, Csiki Szilveszter. Szilveszter 2014 ősze óta a marosvásárhelyi Nemzeti Színházban játszik, a Vidovszky György rendezte Pál utcai fiúkban, Barabás szerepében. Most pedig vagányan, bátran igyekszik a rábízott iskolai szerepet is megformálni. Még kérdés, az útja merre vezet, de nagyon kacsingat a színészi pálya felé, mely boldoggá teszi és számára játszani öröm.

Az est folyamán a magyar tagozat tanárai is meglepetés darabbal készülnek a diákoknak. Ez is hagyomány, melyet a diákok kíváncsian várnak. 

Melyik tanár, vajon melyik szerepbe fog belebújni? Kicsit kapcsolódik-e majd a hallgatók darabjához vagy teljesen más lesz? Milyen nyelvezeten szólal meg és kit szólít meg? Lesz üzenete?

Ezekre a kérdésekre a választ megtudjuk október 16-án.  

Az érdeklődőket várjuk nagy szeretettel!