Jelenlegi hely

A segesvári magyarok karácsonyi műsora a Gaudeamus Alapítványnál

/ Ferencz Orsolya /
ferencz.orsolya képe
A Karácsony előtti utolsó két hét sűrű programok jegyében telt. Készülődés, izgalom, várakozás, ünnepi műsorok, kántálás, színjátszás, koncertek, ajándékozás Segesváron. Aktív a segesvári magyarok közösségi élete. A kisiskolások, a gimnazisták, a kollégium, a Böjte Csaba gyermekotthon, a szülők, a tanárok mind összejönnek és ünnepelnek. Erre kiváló helyszín a Gaudeamus Alapítvány nagy színházterme, ahol a magyar közösség összejöhet, találkozhat, egy nyelven beszélhet.

A segesvári Gaudeamus Alapítvány 2015. december 17-én karácsonyi műsorral ünnepelt. A műsoron felléptek a kollégiumi diákok és a Dévai Szent Ferenc Alapítvány bentlakó otthon lakói. A gimnazista diákok versekkel, betlehemi játékokkal, dalokkal készültek. A versek előadására Engel Mária, a kollégium nevelője készítette fel a gyerekeket, aki maga is verssel ajándékozott meg bennünket, a dalok előadására való felkészülésben én voltam a diákok segítségére. Karácsonyi dalokat, közismert és kevésbé ismert dalokat adtak elő a gimnazisták. Egyed Szilvia szólóval örvendeztette meg a közönséget.

A Böjte Csaba alapítvány gyermekei szintén nagyon szép műsorral készültek. Nagy Enikő és Sandui Ildikó nevelőnők készítették fel a gyermekeket. Sandui Ildikó gitárral is kísérte őket, akik lelkesen, felkészülve, óriási mosollyal énekeltek. 

December 18-án a Mosora Általános Iskola diákjai is készültek karácsonyi műsorral. Viola Dragomirescu és Imre Bernadett tanítónő készítették fel a gyerekeket. A dalok mellett modern, mai kis szituációt is előadtak az ünnep jelentőségéről. Vajon mit hordoz Karácsony? Mi az üzenete? Ajándékozás, szeretet, egymásra figyelés? Műsoruk után a Gaudeamus Alapítvány udvarára mentünk ki mindannyian és énekeltünk, a gyertyaláng meleg fénye beragyogta az ünneplők arcát.