Jelenlegi hely

Sokszínű tehetség

Fiatal tehetségek koncertje Léván

/ Martin Vivien /
martin.vivien képe
"Emberi érték a tehetség, ami majdnem mindenkiben megtalálható, csak sokáig kell faragni a követ, hogy végül megcsillanjon a drágakő."
zongoraművészsokoldalú tehetségbűvészközönség

Léván és környékén számos fiatal él, akik már drágakőként csillantak fel. Ezek a fiatal tehetségek megérdemlik a figyelmet, ezért szervezte meg a Csemadok Lévai Alapszervezete november 12-én a lévai Fiatal tehetségek koncertjét. 

Az esemény nagy sikert aratott a lévai magyarok körében. A fiatalok közül bemutatkozott több énekes: Bohák Emese, aki zobori népdalok világába kalauzolt el bennünket, Bukai Éva, Nagy László és Göbő Anna, akiktől nagy sikerű táncdalokat, slágereket hallhattunk, valamint színpadra léptek a legkisebbek is, a Juhász Gyula Alapiskola 3. osztályos tanulói. Csonthó Áron Kristóf és Szabó Viktória fiatal táncosok a "Cha cha cha szerelmesei" című koreográfiával léptek fel. Fiatal koruk ellenére számos díjat tudhatnak magukénak.

A komolyzenét Éder Kristóf képviselte, lenyűgöző koncertet adott J. S. Bach, Beethoven, Chopin és Havasi Balázs műveiből. Mi sem bizonyítja jobban a tehetség sokoldalúságát, mint Farkas Szilárd János, aki bűvészként lépett a nagyérdemű elé. Mágia és Illúzió című előadásával elvarázsolta a közönséget. Az eseményen Szobi Szilvia képeinek kiállítását is megtekinthették az érdeklődők. 

Biztosak vagyunk benne, hogy fiataljaink sikereiről még hallani fogunk a közeljövőben, tovább víve Léva jó hírnevét.