Jelenlegi hely

A szavak törpék, a példák óriások

Videó készült a magyar iskolaválasztásért a zselízi Alapiskolában

/ Bíró Bernadett /
biro.bernadett képe
2024. április 2-án jelent meg a magyar iskolaválasztás mellett kiálló kis videó, mely a zselízi alapiskolába hívogatja elsőseit. Azok, az iskolában végzettek szólalnak meg, akik szakmájukban elismertek, befutottak és kitűnnek a nagyközönség előtt.
Fitnesz-világbajnokEsperes-plébánosPólya AttilaBodor Éva operaénekesnővel

Van közöttük óceánkutató, operaénekes, színész, pedagógus, televíziós- és rádiós műsorvezető, kutató, fitnesz-világbajnok… és még sorolhatnám azokat a kiváló embereket, akik szívükön viselték alma materüket és álltak elébe a feladatnak. Idejüket nem sajnálva utaztak vissza Zselízre, hogy nyilatkozzanak.

A munkafolyamat 2023 októberétől egészen a fent említett időpontig zajlott. Annak okán, hogy nem csak egy mondat erejéig szerettük volna felkérni őket, hanem véleményükre, tanácsaikra és meglátásaikra is kíváncsiak voltunk. Továbbá a „vírusvideó” mellett portré film készítése is kitűzött célunkká vált. Tiszteletből és az utókor számára mindenképp inspirációként szolgál jövőképének alakítását illetően.

A munka egyrészről lezártnak tekinthető, hisz megszületett az említett videó; másrészről pedig nem, hisz vannak még itt leszakítatlan gyümölcsök, akik a helyi magyar iskola ékkövei. 

A videó, a Magyar Kormány támogatásával, a zselízi alapiskola megbízásából, Bíró Bernadett, Csonka Ákos, Puksa Mátyás Ferenc és Sokol Zsuzsanna szerepvállalásának köszönhetően valósulhatott meg.